اگر تجربه استفاده از گره پروسیک (به عنوان حمایت) را در فرود داشته باشید مطمنا با مشکل گیر کردن پروسیک آشنا هستید. در مقاله زیر، روش رفع این مشکل را بررسی خواهیم کرد. ابتدا باید گفت این گره، برای خود حمایت هنگام فرود به کار می رود. خاصیت این گره چفت شدن بر روی طناب است و بنا به همین خاصیت در عملیات بالاکشی نیز کاربرد دارد.توجه شود که بهترین شکل نصب گره پروسیک بر روی طناب زمانی است که ضامن گره به سمت بالا قرار گیرد.
بدین منظور هنگام شروع به نصب گره طنابچه بر روی طناب فرود (طناب اصلی) قرار گیرد. گره پروسیک نوعی گره از نوع گرههای قلابی است. این گره به وسیله کوهنورد آماتور اتریشی دکتر کارل پروسیک ابداع گردید.
چگونه با پروسیک فرود بیاییم
دو روش معمول خود حمایت در فرود استفاده از گره چفت شونده ( پروسیک یا مشار ) در بالای ابزار و زیر ابزار فرود می باشد.
اگر شما از آن دسته کسانی هستید که پروسیک خود را بالای ابزار فرود می زنید باید توج داشته باشید هنگام فرود دستتان باید بالای گره باشد نه بر روی آن .
طنابچه ای که با آن این گره را زده ایم باید کاملا بلند باشد ( مانند شکل ) و گره توسط دست شما بر روی طناب فرود بلغزد.
اگر پروسیک قفل شد چه باید کرد؟
اگر گره شما قفل شد برای آزاد سازی آن ادامه طناب را چند بار بدور پاهایتان حلقه کنید ادامه آن را در دستتان بالا ببرید و در بالای گره محکم نگاه دارید و بر روی آن به ایستید . در این حالت وزن شما از روی پروسیک به روی طناب منتقل می شود و براحتی می توانید پروسیک را آزاد کنید.
بعد از شل کردن این گره بادست آزاد طناب را درزیر ابزار فرود کنترل می کنید . حلقه ها را از دور پایتان رها می کنید و باز به فرود ادامه می دهید.
بیاد داشته باشید اگر دستتان هنگام فرود بر روی گره باشد و یا طول طنابچه کوتاه باشد گره مرتبا قفل می کند.
اگر از گره پروسیک استفاده می کنید تعداد حلقه ها سه دوریا شش حلقه است. و کارابین مورد استفاه باید پیچدار باشد.